Глобалната пандемия беше опустошителна за някои бизнеси като търговията на дребно, ресторантьорството,

...
Глобалната пандемия беше опустошителна за някои бизнеси като търговията на дребно, ресторантьорството,
Коментари Харесай

5 урока, които марките могат да научат от пандемията

Глобалната пандемия беше опустошителна за някои бизнеси като търговията на дребно, ресторантьорството, хотелиерството и заниманията. Докато доста компании затваряха вратите си за непрекъснато, други изплуваха и даже процъфтяваха. Някои бизнеси бяха принудени да се насочат към онлайн екосистема, с която не бяха осведомени, защото търговците на дребно трябваше да реалокират инвентара онлайн, а пък редица заведения за хранене бяха принудени да разчитат само на доставката по домовете на клиентите, с цел да останат отворени. Индустрията за електронна търговия се разрасна с експоненциални темпове, като одобрените марки реализираха необикновен напредък.

Но вместо да се фокусираме върху отрицателното влияние на Covid-19 върху бизнеса, дано се съсредоточим върху уроците, които марките могат да извлекат от това, което пандемията провокира в промишленостите за търговия на дребно и електронна търговия.

Потребителите постоянно ще бъдат склонни да харчат пари 

Докато по време на пандемията се говореше доста за банкрути, някои търговци отчитаха увеличени онлайн продажби. Само с цел да нарисува картината Best Buy заяви, че продажбите му онлайн са се нараснали с повече от 240% през второто тримесечие. Много хора се запасиха с електроника, с цел да задържат себе си и фамилиите си, до момента в който са у дома, защото нямаше ясна индикация по кое време ще се върне естественият ни метод на живот.

Дори с толкоз доста неустановеност във връзка с заетостта, приходите и стопанската система, потребителите към момента харчеха пари. Изправени пред скуката у дома и остатък от време при затварянето, доста консуматори се обърнаха към онлайн извършването на покупки като тип развлечение.

Търговията се е трансформирала мощно онлайн

Дори когато страните започнаха да се отварят и магазините на дребно последваха примера им, пандемията въведе изцяло нова демографска характерност за онлайн извършването на покупки. От закупуването на постоянно срещани битови предмети в Amazon и идването им в границите на дни до поръчването на хранителни артикули онлайн и разполагането им на прага в границите на часове, доста от тези консуматори ще продължат да пазарят онлайн, просто тъй като е по-удобно.

Марките за електронна търговия не би трябвало да се опасяват от отваряне на дребно и назад възвръщане на пазарния дял. Вместо това измислете способи да осигурите още по-голяма стойност за клиентите си. Има ли алтернатива за абонамент, която можете да въведете, с цел да извършите повторното осъществяване по-удобно за клиента, като в същото време създавате пореден и благонадежден поток от доходи за вашата марка? 

Социалните медии могат да стартират марка безусловно за една нощ 

Едно от най-интересните неща, които забелязах по време на пандемията, беше какъв брой доста инициативи на един човек изскочиха и процъфтяха с помощта на обществените медии. От ръчно направени облекла и аксесоари до изкуства и занаяти, видях по какъв начин доста рекламни послания стартират сполучливи марки с платформите TikTok или Instagram.

Това беше действително обществено доказателство, че една марка може бързо да напредне без да похарчи 20 000 $ за персонализирана версия на Shopify или шест числа за реклами във Фейсбук. Когато имате в действителност специфичен артикул, вашите клиенти ще бъдат повече от склонни да споделят и поддържат вашите старания. Тези, които реинвестират интелигентно с фокус върху построяването на дълготрайна марка, ще съумеят.

Потребителите обичат марките D2C с процъфтяваща общественост

Защо потребителят би похарчил 30 $ за даден артикул, когато в Amazon го има за 8 $? Простият отговор е, че по-скъпата марка е построила процъфтяваща общественост и потребителят е подготвен да заплати в допълнение, с цел да бъде част от тази общественост.

Креативните марки, които сполучливо са построили общественост, предизвикват своите клиенти да споделят в обществените медии, като употребяват обозначени хаштагове. Това основава UGC (генерирано от потребителите съдържание), което марките споделят в личните си обществени профили.

Потребителите обичат концепцията да бъдат откроявани от марките, от които се усещат част и са подготвени да платят премиална цена, с цел да поувстват, че принадлежат на тази общественост. UGC също е едно от най-ефективните елементи от наличието, което можете да употребявате, и е доста по-ефективно от наличието, което наподобява на обичайната реклама.

Не се опасявайте да се огледате за нови възможности 

Пандемията накара доста марки да се огледат за нови благоприятни условия. Някои производители на облекло се насочиха към направата на маски за лице и персонални защитни средства и по този метод набъбнаха бързо. Докато доста компании затваряха вратите си и съкращаваха личен състав, тези, които се насочиха към новите благоприятни условия, не можеха да наемат хора задоволително бързо, с цел да отговорят на нови условия.

Няма нищо неприятно в промяната на посоките, в случай че се появи нова опция. Много марки са упорити и са фокусирани върху едно нещо, до момента в който в случай че те постоянно са били отворени за нови благоприятни условия, това би довело до спомагателни сполучливи професионални инициативи.

Източник: Мервик Хаумс, създател на Startup Fortune за 

Превод и редакция: Нели Тодорова
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР